Børn og domen er skabt for hinanden

–Domen har en størrelse, så det er muligt at skabe en intim stemning, og ved vores arrangement kunne både børn og voksne nyde omgivelserne uden at forstyrre hinanden, siger Thomas-Bo Huusmann, daglig leder af virksomheden RumbleTumble, som blandt meget andet arbejder med at udvikle børns kreative og motoriske evner.

Nysgerrige børn

Søndag 24. september 2017 stod RumbleTumble bag en velbesøgt tegne-workshop i Dome of Visions.

–Via tegne-workshoppen forsøger vi at give børn nogle redskaber, så de i en tidlig alder lærer at tegne. Vi har nogle inspirationskataloger og et par aktivitetsbøger, og materialet derfra var en slags fundament for eventet, hvor børnene kunne sidde rundt omkring i domen og tegne på livet løs, siger Thomas-Bo Huusmann, som tilføjer, at valget af netop domen viste sig at være det helt rigtige.

–Børn er jo nysgerrige, så derfor er domen også et rum, som man udforsker og løber rundt i, og har man set alt det, der er inde i domen, kan man jo fortsætte udenfor, siger Thomas-Bo Husmann, som i øvrigt allerede til oktober inviterer til et nyt arrangement i domen. Følg med her på sitet!

Naturlig plads

Silje Marie Schjødt er co-kurator i Dome of Visions, og via sit kuratoriske arbejde har hun et godt blik for, hvad domen kan bruges til – og af hvem.

–Domen afspejler jo hele det kulturelle liv, der foregår i Aarhus, så derfor har børnene en helt naturlig plads både i bygningen og i vores kalender over arrangementer, der foregår her i bygningen, siger hun over en kop kaffe på førstesalen i domen.

–Det kulturelle liv i Aarhus byder på mange arrangementer for børn, og i domen er vi gode til at få stablet lidt anderledes programmer på benene, bygningen indbyder næsten til det, og jeg kan bare konstatere, at huset  egner sig godt til børn. Så snart de kommer ind i bygningen, indtager de rummene på en måde, som kun børn kan. Meget nærværende, meget undersøgende. Og fx får de meget ud af, at Dome of Visions er rund. Alene det at man kan løbe på en gang hele vejen rundt langs med domens væg, begejstrer børnene, siger Silje Marie Schjødt og håber på, at andre arrangører af børneevents finder vej til domen.

Børn ude og inde

–Arrangementer for børn vil jo uden videre også kunne foregå på arealerne ved siden af domen. Måske kunne man lade børn prøve at bygge et eller andet selv. Domen er jo rent faktisk et eksperiment udi byggeri, så hvorfor ikke lade børn prøve kræfter med det. Men man kunne jo også eksperimentere med at lave kunst, prøve et håndværk og måske finde ud af, hvad man interesserer sig for, siger Silje Marie Schjødt.

TEKST: SØREN EGERT
FOTO: Marianna Voinarovska / RUMBLETUMBLE