Visionen er ved at bide sig fast

Det kuratoriske team i Dome of Visions er så småt ved at kunne fornemme den interesse, som domen vil blive mødt med, når den slår dørene op 4. oktober.

–Det miljø, vi er i dialog med i Aarhus, er meget engageret, og et spor, som både Aarhus Kommune og Dome of Visions er optaget af, byens rum, fylder meget i de samtaler, vi fører med folk, der ønsker at gøre brug af domen, siger Gry Worre Hallberg, kurator og kunstnerisk leder i Dome of Visions.

dov-jonathangrevsen-gwh-7lr

Domens DNA

Fra domens første dag (vinteren 2013 på Krøyers Plads, Christianshavn) har ønsket om at skabe mere vibrerende liv i byens mellemrum været meget afgørende for Dome of Visions. I dag er ønsket blevet en del af domens DNA.

–Der er en meget stor interesse for at debattere det nye, uudnyttede rum, som Dome of Visions slår sig ned på i Aarhus. Hvordan kommer rummet, pladsen, til at udvikle sig, hvordan kommer vi til at arbejde med den plads, som mange aarhusianere ser et stort potentiale i? Jeg tror, både domen og dens omgivelser vil udvikle sig konstant i de to år, vi står på Pier 2, siger Gry Worre Hallberg.

dov-opb-sso-22082016-030-lr

Kuratorisk profil

Kunst og kultur i den allerbredeste forstand fylder meget i domens programkalender, og sådan ser det ud til at fortsætte.

–I dialogen med de kulturelle aktører i det østjyske fremgår det tydeligt, at de glæder sig til at bruge en bygning, hvor de kan skabe noget nyt og fantastisk, og allerede nu bliver vi mødt med mange både henvendelser og forhåbninger.

–Vores kuratoriske profil står på fem ben: bæredygtighed, byudvikling, det midlertidige, eksperimentet og sanseligheden, og vi oplever, at flere af dem, der henvender sig til os, allerede fra starten har tænkt sig selv ind i vores vision og den kuratoriske ramme. Folk tænker sig selv aktivt ind i det rum og den profil, som domen udgør. Visionen er ved at bide sig fast, som Gry Worre Hallberg udtrykker det.

dov-jonathangrevsen-vinter-04lr

Aarhus 2017

–Nedtællingen til Aarhus 2017 har i efterhånden et godt stykke tid betydet, at der er engagement, forventning og debatlyst i byen, når det drejer sig om at give Aarhus 2017 indhold. Mange forskellige stemmer byder ind, og jeg håber, Dome of Visions kan skabe en ramme, hvor stemmerne får en mulighed for at udtrykke sig. Aarhus gøder meget forskelligt potentiale, og det skal vi kunne rumme i domen, siger Gry Worre Hallberg.

dov-opb-sso-22082016-010-lr

 

TEKST: SØREN EGERT
FOTO: JONATHAN GREVSEN / STINE SKØTT OLESEN / Dome of Visions